Navigation Menu+

Dialoog

Dialoog.
Dialoog plaatst de dingen en de mensen naast elkaar, in plaats van tegenover elkaar. Het legt daarmee de basis voor betere communicatie, wederzijds vertrouwen en menselijk begrip voor het aanpakken van praktische en strategische onderwerpen. Hiermee heeft het een directe link met het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf, de ander en het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap.

Dialoog brengt je verder dan je huidige gezichtsveld en begrip.
Dialoog is een manier voor vrije en creatieve verkenning van complexe en ook gevoelige onderwerpen. Een techniek voor een diepgaande manier van luisteren en het vrijelijk uitdragen van je eigen visie, zonder daarmee vast te lopen in oeverloze discussies.

Dialoog is een brug naar authentiek leiderschap.
Met dialoog ervaar je diepgaander contact met de mensen in je omgeving en het stelt je daardoor in staat leiderschap op authentieke en daarmee effectieve wijze in te vullen.

talkingstick

Dialoog: een methode voor de zoektocht naar je talent:
Een dialoogproces is als het starten van een reis waarbij je iedere keer weer bij een nieuwe halte aankomt.
Zo kennen we overpeinzingen, gevoelens, gedachten welke tijdens de dialoog wordt gedeeld…wat mensen ook vaak doen in hun dagboek: dialogen met jezelf….in de “leegte” worden belangrijke inzichten verworven die jou kunnen helpen bij de keuzes die je in jouw leven moeten maken…doordat gedachten duidelijker worden kan talent in jou op staan. Kortom diepere inzichten die zich via de dialoog langzaam openbaren… het is als een doosje in een doosje in een doosje in een doosje.