Navigation Menu+

Inspirerende talenten

Ricardo-Semler-263x263
Ricardo Semler

Ricardo Semler (São Paulo, 1959) is een Braziliaans ondernemer. Hij is de CEO en hoofdeigenaar van Semco SA, een Braziliaans bedrijf dat vooral bekendstaat omwille van zijn radicale vorm van industriële democratie en corporate re-engineering. De omzet van Semco is onder zijn leiding gestegen van US$ 4 miljoen in 1982 tot US$ 212 miljoen in 2003 en zijn innovatieve business management methoden wekken wereldwijd veel interesse op.


Stephen_Covey_2010
Stephen Covey
Stephen R. Covey (Salt Lake City, 24 oktober 1932 – Idaho Falls, 16 juli 2012) was een Amerikaans auteur. Hij schreef onder andere de bestseller The Seven Habits of Highly Effective People.
Covey leefde met zijn vrouw Sandra en familie in Provo (Utah), waar ook de Brigham Young Universiteit is gevestigd. Covey was praktiserend lid van de Mormoonse kerk, waarvoor hij twee jaar in Engeland missioneerde. Dr. Covey gaf les aan de universiteit voordat hij succes had na het uitbrengen van zijn boek. Hij was vader van negen kinderen en grootvader van 52 kleinkinderen. In 2003 ontving hij de vaderschapsprijs van het ‘National Fatherhood Initiative’. Hij overleed op 16 juli 2012 als gevolg van complicaties na een fietsongeval in april 2012.
Volgens Covey was, tot de Eerste Wereldoorlog, succes vanuit een principiële levenshouding vooral samen te vatten in begrippen als nederigheid, integriteit, gematigdheid, trouw en geduld. Na de Eerste Wereldoorlog werd succes door een meer pragmatische levenshouding anders gedefinieerd. Succes wordt vooral afgemeten aan persoonlijke prestatie, vaardigheden en status.Covey zegt dat blijvend succes alleen mogelijk is door zeven “eigenschappen” na te streven:
– pro-actieve levenshouding;
– doelgerichte inzet (begin met het einde voor ogen);
– prioriteiten stellen;
– streven naar gezamenlijk profijt (synergie);
– aandacht voor andermans belangen (empathie);
– profijt uit verschillen halen;
– voldoende rust nemen en ontspannen (balans tussen productie en productiemiddelen).


Steve Jobs
Steve Jobs
Steven Paul “Steve” Jobs (San Francisco, 24 februari 1955[1] – Palo Alto, Californië, 5 oktober 2011[2]) was de medeoprichter en topman van Apple(vroeger Apple Computer) en behoorde tot de raad van bestuur van Pixar Animation Studios. Na de overname van Pixar door Disney werd Jobs lid van de raad van bestuur van het bedrijf. Hoewel hij een symbolisch salaris van één dollar per jaar verdiende, was hij met aandeleninkomsten van 646,6 miljoen dollars de meestverdienende directeur van 2006 in de VS.
Jobs wordt beschouwd als een pionier van de computerindustrie. Nadat hij bij Xerox op het Palo Alto Research Center (PARC) een demonstratie zag van de grafische gebruikersomgeving met vensters en muis, nam hij deze interface op in de Apple Lisa, die erg duur was en slecht verkocht en vrij snel opgevolgd werd door de Apple Macintosh. Hij was verder ook de drijvende kracht achter de ontwikkeling van OS X.


Marieke de Vrij
Marieke de Vrij
Marieke de Vrij (1953) wordt sinds 1980 dagelijks geïnspireerd vanuit de onstoffelijke wereld, om individuele en maatschappelijke ontwikkeling te bevorderen. Marieke, maatschappelijk raadsvrouwe, beschikt over bijzonder heldere, fijnzintuiglijke vermogens. Middels fijnzinnige bewoordingen werpt zij al langdurig licht op levensvragen van grote individuele en maatschappelijke betekenis.
Zij is in staat het collectief en individueel bewustzijn en de potentie die hierin ligt veelzijdig aan te voelen. Marieke inspireert velen om tot uitbreiding van hun bestaande (vak)kennis te komen. Zij stelt zich hiermee dienstbaar op om vorm te geven aan een brede maatschappelijke ontwikkeling en initieërt daarmee vernieuwing op diverse terreinen. Dit doet zij ondermeer door het geven van lezingen, trainingen, workshops, symposia en themagerichte consulten w.o. diverse vakgebieden.


 1_0-624x416

Phil Lane Jr.
Chief Phil Lane Jr. (Philip Nathan Lane, Jr.) (geboren 1944) is een traditioneel erkend Erfelijke Chief en ouderling. Hij is een ingeschreven lid van de Ihanktonwan Dakota en Chickasaw Naties en is een burger van zowel Canada en de Verenigde Staten. Met Masters Degrees in Education at National University en Bestuurskunde aan de Universiteit van Washington. Chief Phil Lane, Jr. is een internationaal erkend inheemse leider in de menselijke en maatschappelijke ontwikkeling. De oprichter en voorzitter van de de vier World International Institute (FWII), een organisatie gewijd aan “de eenmaking van de menselijke familie door de Vierde Weg”, Chief Phil Lane, Jr. is de ontvanger van vele prijzen, waaronder de John Denver Windstar Award en is een frequente spreker namens inheemse rechten en wijsheid.