Navigation Menu+

Durf jij te groeien?

Het is altijd de keuze die je hebt:
harder werken in het huidige systeem

of
uit het systeem springen naar een hoger niveau
met mogelijk veel meer kansen en verbindingen dan daarvoor.

De keuze is aan jou…

Aan jou de keus dus om je vol overgave over te geven aan het leven. De beproevingen ten volle te beleven en aan te gaan in plaats van dat ze je overkomen. Het gaat uiteindelijk om de doorleefde ervaring.

Ik merk vaak bij mezelf dat, zodra beproevingen zich aandienen, iets in mij verzet geeft tegen de verandering die ik onderga. Hierbij lijkt het alsof ik toeschouwer word van mezelf. Juist dan bewust te ervaren wat me overkomt, maakt dat ik er uit kan stappen en datgene aanga wat er voor me ligt.

Misschien herken je dat wel: gewoon te weten wat de volgende stap is en te voelen hoe hoog de drempel is. Maar dan de stap zetten is nog iets anders, door de twijfels die soms opkomen of door het willen waarmaken van de verwachtingen die er ongemerkt liggen bij anderen. Allerlei overtuigingen en aannames beperken je zicht op de volgende stap.

Het werken aan je persoonlijke talenten en deze verdere ontwikkelen dient als een soort ‘leuning’ langs het pad dat je loopt. Dit kan je veel inzichten geven en schudt je dan op het juiste moment wakker uit ‘het systeem’.

Werken vanuit je element maakt dat je in jouw kracht gaat staan en volledig leert te vertrouwen op het proces.

De synchroniciteit van je leven wordt telkens pas zichtbaar bij het terugkijken op je al reeds gelopen pad. Verbindingen worden dan automatisch gelegd tussen belangrijke gebeurtenissen, ontmoetingen en de ankers in je leven.

Beantwoord voor jezelf de volgende vragen:

– Durf jij te groeien?
– Welke processen spelen er in jou af als je een verandering ondergaat?
– Wat maakt jou groter of kleiner?
– Kun je jezelf laten leiden door het hier-en-nu?
– Durf je een beweging te maken die groter is dan jezelf?
– Herken je de synchroniciteit van je leven?
– Welke belangrijke ontmoetingen hebben je veel gebracht?