Navigation Menu+

Je intentie duidelijk krijgen

Ga in een stille kamer zitten en doe je ogen dicht.

Denk aan een doel of iets wat je wilt bereiken. het maakt niet uit dat de details van dat wat je voor je ziet in de toekomst nog niet volledig gevormd zijn. Het is belangrijk dat zo’n doel of wensbeeld er een is dat anderen geen kwaad doet of waar slechte bedoelingen achter zitten. Hoewel deze techniek je zou kunnen helpen om zo’n doel te bereiken, zal het er uiteindelijk ook toe kunnen leiden dat jij pijn hebt, lijdt en dat je er ongelukkig van wordt.

Ontspan je lichaam helemaal.

Als je eenmaal ontspannen bent, richt je dan op je ademhaling en probeer je geest volledig leeg te maken van alle gedachten.

Als er gedachten komen opzetten, richt dan je aandacht dan weer op je ademhaling.

Blijf in- en uitademen terwijl je je geest helemaal leegmaakt.

Denk nu aan je doel of wens en zie jezelf alsof je het al hebt bereikt. Houd dit beeld in gedachten terwijl je langzaam in- en uitademt.

Voel de positieve gedachten die je associeert met het behalen van je doel of het vervullen van je wens. Ervaar hoe goed het voelt om een gedachten te hebben en deze werkelijkheid te laten worden. Ga rustig zitten en ervaar de positieve gevoelens terwijl je jezelf voorstelt na bereiken van je doel.

Als je jezelf eenmaal hebt gezien na het bereiken van het doel en de positieve gevoelens hebt ervaren, begin dan details toe te voegen aan het wensbeeld. Hoe zie je er precies uit? Waar ben je? Hoe reageren mensen op je? Voeg zo veel mogelijk details toe.

Herhaal dit één tot twee keer per dag, of vaker, gedurende tien tot dertig minuten. Elke keer begin je met het wensbeeld van jezelf dat je je doel hebt bereikt. Ervaar de gevoelens. Elke keer als je naar je wensbeeld kijkt, voeg je meer details toe. In het begin is het wazig, maar hoe vaker je de oefening doet, hoe duidelijker het beeld wordt.

Elke keer als je de oefening doet, zul je erachter komen dat je je wensbeeld verfijnt als je onderbewustzijn helderheid krijgt over de intentie. Je zult versteld staan over wat je ontdekt en hoe je uiteindelijk je doel bereikt. Wat belangrijk is, is het doel en niet hoe je daar precies komt.

Inspiratie uit het boek Magisch Brein Magisch Hart van James Doty.